ALIMENTATIE

Op het internet vind je veel reken-tools voor alimentatie, maar houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie geeft en dat de op jullie situatie toegespitste berekening anders uit kan pakken. Als scheidingscoach ben ik gespecialiseerd in het maken van alimentatieberekeningen, zowel voor kinderalimentatie als partneralimentatie. Afhankelijk van de situatie en jullie afspraken wordt gezocht naar de fiscaal beste manier. De berekening dient als praatplaatje en het is, na een gedegen uitleg over de berekening, aan jullie om hierover de afspraken de maken.

De alimentatieberekeningen worden gemaakt conform de aanbevelingen die zijn vastgelegd in het rapport tremanormen samengesteld door de Expertgroep Alimentatienormen.
Tweemaal per jaar, bij voorkeur in januari en juli wordt een actuele versie gepubliceerd. De tremanormen zijn geen wet en rechters en partijen kunnen in individuele zaken hiervan afwijken.

Betaal of ontvang je al alimentatie en zijn de omstandigheden gewijzigd (bv. ontslag, opslag, nieuwe partner) dan is het raadzaam om een herberekening te laten maken om te zien of de bedragen nog wel in lijn zijn met de huidige situatie of dat een aanpassing van de bedragen gewenst is.

Meer informatie over een alimentatie herberekening, stuur een mail naar ron@flevoscheiden.nl